| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Oiolosse

|
|
Zainspirowalo mnie pytanie z innego tematu:
| KSPpiterKSP napisał: | | A czy K6 na pewno spełnia standardy UEFA? |
Standardy sa rozne. Zobaczmy zatem na jakich obiektach graja nasi potencjalni przeciwnicy.
Milano Kumanovo
lub
Renova Džepčište
* Azerbejdżan İnter Baku
* Azerbejdżan FK Simurq Zaqatala
* Estonia Trans Narwa gra nie na swoim 3000 obiekcie, a w Tallinie
* Estonia JK Nõmme Kalju, jak wyzej, nie gra na swoim stadioniku (mieszczacym 500 osob)
* Albania Dinamo Tirana
* Albania Vllaznia Szkodra
* Kazachstan Irtysz Pawłodar
* Kazachstan Okżetpes Kokczetaw
Najwiekszy hardcore, wiec wiecej fot:
* Armenia Gandzasar Kapan
przepraszam, ale kibicow tez musze zapodac
* Armenia Banants Erywań
* Walia Llanelli
* Walia The New Saints
Z ktorym juz kiedys gralismy - w Cardiff.
* Irlandia Północna Linfield Belfast
* Irlandia Północna Lisburn Distillery
* Wyspy Owcze B36 Tórshavn
* Wyspy Owcze NSÍ Runavík
* Luksemburg FC Differdange
* Luksemburg CS Gravenmacher
* Czarnogóra FK Budućnost Podgorica
* Czarnogóra Sutjeska Nikšić
* Malta Valletta FC
Kolejny zespol i stadion, z ktorym Polonia juz miala do czynienia
* Malta Birkirkara FC
Czyli tak podsumowujac: nasz wspanialy stadion nie odbiega specjalnie od tych powyzszych - tylko te maltanskie na bank sa nowoczesniejsze. Jak dla mnie - na 90% pierwsza runda bedzie mogla odbyc sie na K6. _________________

Ostatnio zmieniony przez Oiolosse dnia Nie Maj 31, 2009 0:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JaczuKSP

Ostrzeżenia : 1 Dołączył: 17 Kwi 2007 Skąd: Warszawa
|
|
Hehe
Przepraszam a co to ma być za obiekt na Wyspach Owczych ? Tam nawet trybun niema:) _________________ Polonia Warszawa!Nieliczni ale Fanatyczni! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiu

|
|
Tylko musi byc jakiś stosunek liczby miejsc do ludności w mieście... czy ktoś może to dać te wszystkie wytyczne ? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TytusPullo

|
|
| To co? Jak Watykan będzie miał klub, zagra na karimacie? Bez jaj...,hehe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tijo

|
|
W przypadku miasta powyżej 500 000 mieszkańców, stadion powinien mieć pojemnośc min. 30k, oczywiście jest furtka - nie znam na pamięc z czym związana - aby stadion miał w tym wypadku 15k (kategorie główne są chyba trzy - 30k, 3k, 200 osób).
Niestety u nas najwiekszym problemem są szatnie dla piłkarzy 40m2, a winno byc 100m2.
Tylko te wszystkie minima nie dotyczą fazy eliminacyjnej. Tutaj są mniejsze wymagania ustalane dla poszczególnych krajów, a jak jest dla Polski - tego nie wiem.
Ale na pewno zabronione jest wykorzystywanie tymczasowych trybun. _________________ a poza tym sądzę, że Pałac Kultury i Nauki należy zburzyć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajednak
|
|
Ja wiem, że giełda typowań na kogo trafimy jeszcze nie ruszyła, ale moim marzeniem stało się niepodzielnie dziarskie FC Gandzasar Kapan z Armenii!!!
Bez żadnej ironii, na maksa chciałbym na nich trafić! Piłkarsko raczej byłaby bułka z masłem (a raczej, skoro to Armenia, to khoravats z soorchem, czyli grilowane mięcho popite kawą), natomiast wrażenia z wyjazdu byłyby bezcenne! Miasto Kapan, 35,000 mieszkańców, tuż pod granicą z Iranem, dookoła góry po 3,900 m n.p.m., ośnieżone szczyty, przyjazny Ormiański naród (patrz zdjęcia od Oio) z którym nie jeden dzban wina by pękł przed i po meczu... A sława Czarnych Koszul niosłaby się po Zakaukaziu.. Taki wyjazd by mógł przejść do historii KSP.. Ech, rozmarzyłem się . Ale 22 czerwca oczy zwrócone w stronę Nyonu (nie, nie Mekki) i ściskam kciuki! _________________ POLONIA - KLUB W SERCU WARSZAWY |
|
| Powrót do góry |
|
 |
etkrol

|
|
A potem JW funduje nam wyjazd.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymoncz
|
|
| Ajednak - wydaje mi się, że stadion tego zespołu nie zostanie dopuszczony do rozgrywek Pucharu Europa i będą oni musieli rozgrywać swoje mecze w Erywanie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajednak
|
|
Erewań też miałby swój klimat (widok na górę Ararat!), ale na ten Kapan, i ogólnie zwiedzanie Armenii a przy okazji Gruzji, już tak się napaliłem, że i tak tam jadę na urlop! Ale z Polonia tam pojechać to by było bezcenne... _________________ POLONIA - KLUB W SERCU WARSZAWY |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tommy

|
|
ja bym chciał Estonie, przynajmniej możnaby się pojawić tam w dużej liczbie  _________________ - a do końca życia w sercu tylko KSP! - |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tytus
|
|
| W razie wylosowania druzyny Z Estonii mam czlowieka który biegle mówi po estónsku (jest na ugrofinistyce) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PGetty

|
|
Wystarczy "Terviseks!"
też trzymam kciuki za Estonię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vidoc
Ostrzeżenia : 1 Dołączył: 03 Kwi 2008 Skąd: Warszawa
|
|
| Gandzasar Kapan lepiej nie - boję się ich kibiców - szczególnie mistrz Zen Wu Dao (drugi z lewej w górnym rzędzie) wyglada na takiego co nie odpuszcza nikomu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mokotowski Wielki Elektronik

|
|
| Oiolosse napisał: |
* Albania Dinamo Tirana
|
Byłem na tym stadionie, ale na meczu drugiego klubu z Tirany -KF Tirana!!
Wszystkie 3 drużyny ze stolicy Albanii na nim rozgrywają mecze ligowe, ale jest tam jeszcze jeden znacznie większy stadion narodowy i w razie pucharów, mogą grać na nim  _________________ Nikt nie będzie szkalował naszej ukochanej, świętej Polonii! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Peter

|
|
Byłem pod tym albańskim narodowym, ale jak chciałem wejść, to jakieś dziadki widząc turystę od razu chcieli dutki za zwiedzanie, więc tylko "sp....lajcie" i zobaczyłem go sobie z zewnątrz.
A jakby ktoś zgłodniał, to pod tym stadionem znajduje się znajoma jadłodajnia. No, prawie jak znajoma Nawet clowna mają.
 _________________ If I have to explain, you wouldn't understand |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|